123
Jr. Member

|
 |
« Reply #135 on: June 02, 2009, 01:01:22 pm » |
|
Stiam de vantul asta, dar am uitat ca-l cheama "Jet Stream". Prima oara l-au folosit japonezii in II RM, cand au reusit sa trimita bombe in SUA cu ajutorul unor baloane, parca. Din cauza impreciziei mari a bombardamentelor de acest tip au renuntat rapid.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mihnea
Echipa
Hero Member
|
 |
« Reply #136 on: June 02, 2009, 01:24:55 pm » |
|
Da, si eu am vazut intr-un documentar BBC ca japonezii l-au folosit pentru a trimite baloane cu bombe in SUA in Al 2-lea Razboi Mondial.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adi
|
 |
« Reply #137 on: June 02, 2009, 05:49:05 pm » |
|
Interesant. Parca auzisem si eu asta si apoi uitasem. In ce lume fascinanta traim ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sagoth-sabathan
Jr. Member

|
 |
« Reply #138 on: June 15, 2009, 02:04:28 am » |
|
De ce privitul asupra unei particule ii modifica ireversibil proprietatile?Nu e ca si cum ai atinge-o,nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Electron
|
 |
« Reply #139 on: June 15, 2009, 03:03:09 am » |
|
De ce privitul asupra unei particule ii modifica ireversibil proprietatile?Nu e ca si cum ai atinge-o,nu?
Ba este exact ca si cum ai atinge-o. Pentru a o vedea trebuie sa interactionezi cu ea (prin intermediul fotonilor). Orice interactiune ii modifica starea originala. e-
|
|
|
|
|
|
Don't believe everything you think.
|
|
|
Lumina
Newbie
|
 |
« Reply #140 on: June 15, 2009, 06:54:07 am » |
|
Am 2 intrebari de fizica : 1)ce reprezinta punctul de aplicatie al unei forte? 2)Care este miscarea lipsita de acceleratie? De ce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adi
|
 |
« Reply #141 on: June 15, 2009, 07:37:59 am » |
|
Am 2 intrebari de fizica : 1)ce reprezinta punctul de aplicatie al unei forte?
Punctul unde actioneaza acea forta. Foarte important mai ales cand calculezi momentul fortei. 2)Care este miscarea lipsita de acceleratie? De ce?
Este miscare rectilinie uniforma. I se mai zice si miscare inertiala, caci mergi cu viteza constanta in linie dreapta (sau stai pe loc). Este descrisa de mecanica newtoniana, iar sistemele de refereinta ce o descriu se numeste galileene sau inertiale.
|
|
|
|
« Last Edit: June 15, 2009, 08:00:28 am by Electron, Reason: reparat tag-uri »
|
|
|
|
|
Lumina
Newbie
|
 |
« Reply #142 on: June 15, 2009, 07:58:22 am » |
|
Multumesc mult 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lumina
Newbie
|
 |
« Reply #143 on: June 17, 2009, 06:25:53 am » |
|
Mai am 2 intrebari la care nu cunosc un raspuns: Ce se întelege prin forta conservativa? Ce proprietate prezinta lucrul mecanic al unei forte conservative? Va multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adi
|
 |
« Reply #144 on: June 17, 2009, 06:30:15 am » |
|
Mai am 2 intrebari la care nu cunosc un raspuns: Ce se întelege prin forta conservativa? Ce proprietate prezinta lucrul mecanic al unei forte conservative? Va multumesc.
O forţă al cărei lucru mecanic nu depinde de drumul urmat, depinzând numai de poziţiile initiala si finala ale corpului, se numeşte forţă conservativă. Definitiile se gasesc in general in manual.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lumina
Newbie
|
 |
« Reply #145 on: June 17, 2009, 06:57:03 am » |
|
Problema este ca eu am trecut prin liceu si nu mai am nici un manual de fizica.Am 'google-at ' dar nu prea am inteles,am decis sa cer ajutor aici fiindca d_voastra explcati foarte bine  Multumesc pentru raspuns .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adi
|
 |
« Reply #146 on: June 17, 2009, 08:25:28 am » |
|
Problema este ca eu am trecut prin liceu si nu mai am nici un manual de fizica.Am 'google-at ' dar nu prea am inteles,am decis sa cer ajutor aici fiindca d_voastra explcati foarte bine  Multumesc pentru raspuns . Esti mereu binevenita sa intrebi. Este pacat atunci ca aceste informatii definitii nu sunt pe net. Ar fi o idee sa le facem noi, nu? Sa stie lumea ca poate gasii definitiile din fizica toate adunate la un loc, ca la un fel de manual online. Noi ne-am gandit mai mult de idee, am si cumparat domeniul www.meditatiigratuite.ro, dar nu am avut timp sa implementam. Cum ti se pare ideea asta? Tu pari a fi unul din oameni ce s-ar bucura de existanta lui ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lumina
Newbie
|
 |
« Reply #147 on: June 17, 2009, 04:44:47 pm » |
|
Da,as putea contribui si eu cu cate ceva insa nu in momentul de fata fiindca sunt in sesiune,dupa sesiune pot sa va ofer ajutorul meu neconditionatv
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adi
|
 |
« Reply #148 on: June 17, 2009, 04:54:59 pm » |
|
Da,as putea contribui si eu cu cate ceva insa nu in momentul de fata fiindca sunt in sesiune,dupa sesiune pot sa va ofer ajutorul meu neconditionatv Te asteptam! Doar impreuna, mai multi voluntari, putem reusi. Suntem o echipa de succes, invatam unul de la altul si ajutam tinerii din Romania sa descopere stiinta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lumina
Newbie
|
 |
« Reply #149 on: June 18, 2009, 09:47:53 am » |
|
Mai am o intrebare: In ce conditii se conserva energia mecanica a unui sistem de puncte materiale dat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|