Cine a inventat Instagram

Photo of author

By stiintaazi

Instagram este una dintre cele mai populare platforme de socializare din lume, folosită de miliarde de oameni pentru a împărtăși momente din viața lor prin fotografii și videoclipuri. Dar cine sunt geniile care stau în spatele acestei aplicații revoluționare? Să ne familiarizăm cu Kevin Systrom și Mike Krieger, co-fondatorii Instagram.

Kevin Systrom și Mike Krieger

Kevin Systrom și Mike Krieger sunt cei doi tineri antreprenori care au inventat Instagram. Ambii au studiat la Universitatea Stanford, unde s-au întâlnit în timp ce lucrau la diverse proiecte de start-up.

Systrom, care a studiat managementul științei și ingineriei, a fost inițiatorul conceptului Instagram. A lucrat anterior la Google și la Nextstop, o companie de social media pe care Facebook a cumpărat-o mai târziu. Systrom a avut ideea de a crea o aplicație care să îmbine funcțiile de partajare a fotografiei cu rețelele de socializare.

Krieger, absolvent în ingineria simbolică, a fost încântat de ideea lui Systrom și s-a alăturat proiectului. Krieger a avut o contribuție esențială la realizarea și rafinarea infrastructurii tehnice a Instagram.

Crearea Instagram

Instagram a fost lansat oficial în octombrie 2010, după ce Systrom și Krieger au petrecut luni de zile lucrând la dezvoltarea aplicației. În origine, aplicația a fost numită „Burbn”, inspirat de pasiunea lui Systrom pentru whisky-ul de calitate. Burbn a fost o aplicație complexă de socializare care permitea utilizatorilor să se înregistreze în diverse locuri, să posteze planuri și să împărtășească fotografii.

Cu toate acestea, Systrom și Krieger au realizat curând că Burbn era prea complicat și că utilizatorii erau mai interesați de funcția de partajare a fotografiilor. Așadar, ei au decis să simplifice aplicația, concentrându-se pe fotografii și adăugând filtre pentru a îmbunătăți aspectul imaginilor. Astfel a luat naștere Instagram.

Instagram astăzi

De la lansarea sa, Instagram a cunoscut o creștere rapidă și a devenit o platformă esențială pentru rețelele de socializare. În 2012, doar la doi ani după lansare, Instagram a fost cumpărat de Facebook pentru 1 miliard de dolari, o sumă care a șocat industria la momentul respectiv.

În ciuda vânzării, Systrom și Krieger au rămas implicați în conducerea Instagram până în 2018, când au anunțat că părăsesc compania. În prezent, Instagram continuă să fie una dintre cele mai influente platforme de socializare, transformând modul în care oamenii își împărtășesc experiențele și interacționează online.

Lasă un comentariu