Evenimente marcante în tehnologie și știință pe 24 octombrie

Photo of author

By stiintaazi

Istoria tehnologiei și științei este plină de momente semnificative, unele dintre ele având loc chiar pe data de 24 octombrie.

Acest articol își propune să exploreze acele evenimente, oferind o imagine de ansamblu asupra impactului pe care l-au avut în dezvoltarea științei și tehnologiei.

1945 – Fondarea Organizației Națiunilor Unite

Deși nu este un eveniment pur științific sau tehnologic, fondarea ONU pe 24 octombrie 1945 a avut un impact enorm pe scena globală, inclusiv în promovarea științei și tehnologiei pentru dezvoltare și pace. ONU a facilitat colaborări internaționale în domeniul științei și tehnologiei și a ajutat la stabilirea unor standarde globale.

1954 – Înființarea IBM 650

Pe 24 octombrie 1954, IBM a anunțat IBM 650, unul dintre primele calculatoare comerciale care au devenit foarte populare în domeniul academic și în industrie. A fost un pas semnificativ în evoluția tehnologiei informației și a jucat un rol important în popularizarea calculatoarelor.

1980 – Guvernul SUA își anunță intenția de a dereglementa AT&T

Pe această dată, guvernul SUA a anunțat că intenționează să dereglementeze compania American Telephone & Telegraph (AT&T), ceea ce a condus la divizarea companiei și la liberalizarea pieței telecomunicațiilor. Acest eveniment a avut un impact uriaș pe industria telecomunicațiilor și a deschis calea pentru inovații ulterioare.

1992 – Lansarea Toronto Stock Exchange 300

Pe 24 octombrie 1992, s-a lansat Toronto Stock Exchange 300, un indice bursier care a servit ca indicator al performanței economice a Canadei. Acest eveniment poate fi considerat important în evoluția piețelor financiare globale și a avut implicații și în domeniul tehnologiei, unde multe companii tehnologice sunt listate pe bursă.

2003 – Ultimul zbor al Concorde

În această zi, avionul supersonic Concorde a efectuat ultimul său zbor comercial, marcând sfârșitul unei ere în transportul aerian. Dezvoltat prin colaborare franco-britanică, Concorde a fost un exemplu strălucit de inovație tehnologică, dar a fost retras din motive de eficiență și siguranță.

2008 – Lansarea Android G1

Prima generație de telefoane Android a fost lansată pe 24 octombrie 2008. Android a avut un impact major asupra pieței smartphone-urilor și a schimbat modul în care interacționăm cu tehnologia mobilă.

2014 – Lansarea Windows 10 Technical Preview

Microsoft a lansat o previzualizare tehnică a sistemului de operare Windows 10 pe această dată, oferind un prim indiciu despre cum va arăta viitorul sistemelor de operare Windows.

Lasă un comentariu