NASA a publicat un videoclip cu eclipsa de sâmbătă

Photo of author

By stiintaazi

NASA a publicat un videoclip care surprinde momentele de vârf ale eclipsei, inclusiv „inelul de foc”.

Videoclipul oferă o oportunitate unică de a experimenta acest eveniment cosmic fascinant, chiar și pentru cei care nu au putut fi prezenți în zonele de vizualizare.

Fenomenul a putut fi observat cel mai bine în nouă state ale SUA: Oregon, California, Idaho, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico și Texas, condiția fiind ca cerul să fie senin. Persoanele aflate în apropierea zonei de obscurare maximă au putut de asemenea să vadă o eclipsă parțială.

NASA a difuzat evenimentul în direct pentru cei care nu au putut călători în locații unde fenomenul putea fi văzut în întregime. Transmisiunea a inclus efectul spectaculos al „inelului de foc”, în timp ce luna se deplasa între Pământ și Soare.

Zonele de vizionare au inclus locuri notabile ca Monument Valley în Arizona, Bryce Canyon în Utah și Mesa Verde în Colorado. Cu toate acestea, cei care au dorit să evite aglomerația au căutat puncte de vizionare mai puțin populate de-a lungul zonei de vizualizare.

Eclipsa de sâmbătă a fost vizibilă și în părți ale Americii Centrale și de Sud. Participanții la acest eveniment au purtat ochelari speciali de eclipsă sau au folosit un vizualizator solar de mână pentru a-și proteja ochii de lumina intensă a soarelui.

Următoarea eclipsă, care va fi totală și în care luna va acoperi complet soarele pentru un moment scurt, va avea loc pe 8 aprilie anul viitor și va fi, de asemenea, vizibilă în părți ale SUA. Însă următoarea eclipsă solară anulară nu va mai fi vizibilă din SUA până în anul 2039.

Lasă un comentariu